Cargando

Ruta de sitios desconocidos por las Ramblas (Barrio Gótico y las Ramblas)



  1. PALACIO GUELL
  2. FONT CANALETES
  3. MURALLA ROMANA DE BARCELONA
  4. CATEDRAL DE BARCELONA
  5. EL MERCAT DE SANTA CATERINA
  6. TRES GRACIAS
  7. UNICORNIO Y EL ELEFANTE DE LA CATEDRAL DE BARCELONA
  8. CARACOLES EN LA CATEDRAL
  9. LA CANA BARCELONINA
  10. ELS GEGANS DEL PALAU DE LA VIRREINA
  11. LA PLAÇA DEL MILICIÀ DESCONEGUT
  12. ELS QUATRE GATS
  13. EL PUENTE DE LA CATEDRAL
  14. GARGOLA QUE HA SIDO COMPARADA CON EL DRAGON KHAN
  15. VÍCTOR UNIVERSITARIO
  16. LA VENTANA ARRESTADA DEL PALAU DE LA DUANA 
     

(1) Palacio Güell
El Palacio Güell (en catalán Palau Güell) es un edificio diseñado por Antoni Gaudí y encuadrado en la corriente del modernismo catalán. Está situado en la calle Nou de la Rambla de Barcelona, cerca del puerto y el paseo marítimo de la ciudad. El palacio fue encargado a Gaudí por Eusebi Güell, quien sentía una gran admiración por el arquitecto y financió varias de sus más conocidas obras.1 Gaudí puso todo su empeño en esta obra, ya que era su primer encargo importante, y muestra de ello es que llegó a idear hasta veinticinco soluciones distintas para el diseño de la fachada.2. La construcción se realizó entre los años 1886 y 1890.

(2) Font de Canaletas
Aquesta font va ser inaugurada al segle XIX i n'és una de les més visitades. Hi ha una llegenda que engresca a molts visitants a beure aigua, i es que és dit que «qui beu de canaletes, torna a la ciutat», de manera que tothom que els hi agradi la ciutat o tinguin motius per tornar-hi s'apropen per beure-hi com si fos una superstició.
Aquesta font dóna nom a la part més alta de la Rambla, tocant a la Plaça Catalunya, que es coneix com la Rambla de Canaletes. Aquest nom prové d'una font que existia en el segle XVI en aquella zona, on l'aigua baixava per unes canaletes, d'aquí el nom de Font de Canaletes. Aquestes canaletes anaven a donar a un abeurador.

(3) Muralla romana de Barcelona
La segona muralla romana de Barcelona, l'única de la qual queden restes importants, es va començar al final del segle II i fou acabada al començament del segle IV. Abans hi havia hagut, ocupant aproximadament el mateix perímetre, una muralla de menys alçada i gruix, que es va decidir reforçar després d'unes incursions de francs i alamans que hi hagué al segle II.

(4) Catedral de Barcelona
La Catedral de la Santa Creu i Santa Eulàlia és la catedral gòtica de Barcelona, seu de l'arquebisbat de Barcelona. La catedral es va construir durant els segles XIII al XV al mateix lloc on hi havia hagut una catedral romànica, i encara abans una de paleocristiana. La façana d'estil neogòtic, no obstant això, és molt més moderna (segle XIX). L'edifici és Bé d'Interés Cultural i, des del 2 de novembre de 1929, Monument Històric Artístic Nacional.

(5) El Mercat de Santa Caterina
Es un mercat amb un disseny extraordinari. La seva primera inauguració va ser celebrat en l'any 1848 i va representar el primer mercat de la ciutat. L'edifici nou va ser acabat en l'any 2005 i representa un dels tresors arquitectònics més nous de la ciutat. Es pot comprar tot tipus de menjar i béns de l'alimentació Hi ha uns bars i cafès dintre. Segurament l'exterior és l'aspecte més interessant. El sostre està fet per rajoles en diversos colors i han de representar fruites i verdures. 

(6) Las tres gracias
Todo y no tener una importancia demasiado grande, las tres gracias es una fuente de estilo francés y es un ejemplo muy claro de la influencia francesa que tiene la ciudad de Barcelona en su mobiliario urbano.
Tuvo un coste de once mil pesetas.

(7) Elefante y gargolas de la catedral
Dicen las leyendas que cuando la trompa del elefante se caiga el mundo se acabará.

(8) Caracoles en la catedral
La versión sobre el caracol paracer ser que és la més creïble i oficiosa. Se dice que los caracoles fueron construidos como recordatorio de la plaga de este animal durante el siglo XVI

(9) Cana Barcelonesa
Durante la Edad Media este lugar era utilizado como mercado y el Consell de Cent, como organismo regulador de la ciudad, decidió colocar simbólicamente en forma de escultura una cana (medida barcelonesa equivalente a 1555 mm), la cual indicaba al comprador y vendedor que en cualquier momento podía ser comprobado cualquier objeto que allí se comercializase (para evitar fraudes).

(10) Palau de la Virreina 
El Palau de la Virreina és un palau situat uns metres reculat a l'alineació actual de la Rambla del cantó del Raval. És considerat un dels millors exponents del barroc aplicat a l'arquitectura civil de Catalunya. En el seu interior s'hi poden veure en exposició permanent els Gegants de Barcelona Ciutat i l'Àliga de Barcelona.

(11) La plaça del milicià desconegut
L’any 1937, en plena guerra civil, algú va agafar un pot amb quitrà (com es feia abans) i amb pinzell va escriure això a la paret de l’Església del Pi. L’autor –desconegut, i possiblement també milicià- va batejar aquesta plaça en honor a aquells homes i dones que d’un dia a l’altre van canviar les seves eines de treball pel fusell i van ser capaços d’aturar el cop d’estat militar i combatre en una guerra desigual.Del 1937 al 1939, la Plaça Sant Josep Oriol es va anomenar “Plaça del Milicià Desconegut” com figura als plànols de l’època.

(12) Els Quatre Gats de calle Montsió
El establecimiento fue ideado por Pere Romeu a semejanza del Chat Noir de París, una especie de taberna para artistas. El dibujante Ramón Casas fue el que financió el local.
En poco tiempo se convirtió en punto de reunión de modernistas y bohemios como Santiago Russinyol, Casas, Nonell, Picasso, Utrillo, Rubén Darío...

(13) El puente de la catedral
Entre el Palau de la Generalitat y la Casa dels Canonges se ubica un puente neogótico con una calavera incrustada en el centro de su parte inferior. Se dice que transmite mala suerte a todo aquel que la mira. La solución a este maleficio la encontramos también en el Barrio Gótico, pues en la casa de l’Ardíaca, en la calle de Santa Llúcia, hay un buzón modernista obra de Domènech i Muntaner en que se sitúa la figura de una tortuga. Acariciando su caparazón nos libraremos del embrujo de la calavera.

(14) Gárgola que ha sido comparada con la atracción del Dragon Kan
Una vez dentro, si alzamos la vista encontramos toda una hilera de gargolas que recuerdan a las gargolas góticas que podemos observar en otros rincones del casco viejo. 

(15) Víctors Universitaris
El Víctor Universitari és un anagrama que en sí mateix conté les lletres V, I, C, T, O i R de la paraula “VICTOR”, del llatí, Victoriós. Segons la llegenda va ser utilitzat a la batalla del Pont Milivi del 312 dC en substitució de l’Àguila Imperial com a símbol de les legions romanes de Constantí després que a aquest se li apareixes la imatge en un somni junt a la frase “In hoc signo vinces” (amb aquest símbol venceràs).
En arribar el renaixement, el Víctor fou adoptat pels estudiants com a homenatge a aquells universitaris que aconseguien ser nomenats amb alguna distinció acadèmica elevada.
Quan això passava, els seus companys li preparaven una processió cívica, normalment al capvespre.
 
(16) Palau duana > La ventana arrestada. 
Un militar se suicido desde la ventana más a la izquierda del palau de la aduana, y arrestaron esa ventana de por vida. Es el único objeto arrestado en España.