Cargando

Viu l-Òpera! projecció -la flauta màgica-, de w.a. mozart (gratuita)

anamar   Anamar, 60 TOP


Regístrate o inicia sesión para apuntarte

Apuntados
14
Plazas libres
85

📅 fecha 13 abr 2019

🕐 comienza 17:30

🪇 Hombres y mujeres de 18 a 99 años

Top organizador   📈 1228

🔈                    

🗺  ¿Dónde se hace?

Auditori
 Cèntric Espai Cultural, Plaza Catalunya, 39  El Prat

Metro L9 sud parada centric

La L9 sud enllaça amb la L1, L3, L5, Ferrocarrils i Renfe



🌃  Punto de encuentro

En la entrada 17h


🔤  Información

 "La flauta màgica", de W.A. Mozart

Aquesta producció representa la primera etapa d'un projecte de col·laboració entre el Teatre La Scala, la seva escola de cant i un dels més prestigiosos directors de la nostra època, Peter Stein, per presentar cada any als millors joves cantants internacionals en un escenari del més alt nivell, al final d'un procés artístic únic en termes de qualitat i nivell de preparació. Stein compromès a començar la formació i l'ensenyament dels joves artistes un any abans del debut.

La flauta màgica (en alemany Die Zauberflöte, K. 620) és un singspiel (òpera còmica alemanya) en dos actes de Wolfgang Amadeus Mozart, amb un llibret d'Emanuel Schikaneder, basat en part en l'obra Lulu, oder die Zauberflöte, d'A.J. Liebeskind, i en part en l'obra Sethos, de Jean Terrasson. La primera representació va tenir lloc a Viena el 30 de setembre de 1791, al Theater auf der Wieden, dos mesos abans de la mort de Mozart, i el rol de Tamino fou interpretat pel tenor Benedikt Schack, gran amic de Mozart. A Catalunya no s'estrenà fins al 15 de gener de 1925 al Gran Teatre del Liceu.

En resposta a la proposició de Schikaneder de crear una òpera en alemany, Mozart s'hi posà a treballar el març de 1791. El tema de l'òpera s'inspira en els Contes orientals de Wieland, encara que Schikaneder, francmaçó com Mozart, adaptà el text introduint-hi ritus, ideals i símbols d'inspiració maçònica.

L'acció té lloc en un antic Egipte imaginari.

Argument:

El príncep Tamino, perseguit per una gran serp, cau desmaiat quan aquesta està a punt d'atacar-lo. Sort que les tres dames són allí i maten a l'animal amb les seves espases. Aquestes li ensenyen un retrat de la filla de la Reina de la Nit, que ha estat segrestada pel malvat Sarastro. El príncep està decidit a rescatar-la. Llavors apareix la Reina de la Nit i dóna al príncep una flauta màgica i a Papageno un carilló perquè vagin a salvar-la. Mentre Tamino ha entrat en el temple de la saviesa i un sacerdot li explica que Sarastro no és malvat sinó un gran savi, portador de la veritat. I a més és el pare de Pamina. Tamino i Papageno hauran de passar les proves del foc i de l'aigua en el més absolut silenci per poder ser admesos en el temple de la saviesa. Amb l'ajuda de la flauta màgica i el carilló superen totes les proves i la malvada Reina de la Nit desapareix per sempre en l'eterna foscor. 

Die Zauberflöte (La fluata màgica). Wolfgang Amadeus Mozart, Òpera en 2 actes. Cantada en alemany. Libretto de Emanuel Schikaneder. Teatr alla Scala, Milan. Enregistrat 2016. Duració aproximada: 2h 53 min.

Comentari previ a la projecció a càrrec de Mique Àngel Martínez (Músic) el mateix dia a les 17.30 h




✅  Apuntados



Regístrate o inicia sesión para apuntarte


📄  Comentarios

anamar Hola Emma, esclar que ha d-estar subtitulada al menys, en lloc possa que sigui en versió original exclusiu. 2019-04-13 16:18:04
Emma Hola. Si és una projecció i en alemany... Saps si està subtitulat? Gràcies. 2019-04-13 14:06:55
anamar  Esta actividad es totalmente gratuita y no es necesario reservar entradas. Nos vemos el sábado 2019-04-09 20:27:53
anamar Ese detalle está puesto en el título de la actividad 2019-03-26 21:22:47
Joan Precio? O gratuito? 2019-03-26 20:45:02