Cargando

TÀrrega i els seus encants, histÒria, art i arquitectura al costat del riu ondara

maria   Maria, 40 TOP


Regístrate o inicia sesión para apuntarte

Apuntados
1
Plazas libres
29

fecha 16 oct 2022

comienza 08:00 - finaliza 19:30

Hombres y mujeres de 18 a 98 años

Top organizador   157

                    

  ¿Dónde se hace?

Av. de Roma, 2-4, Barcelona  Punto de encuentro

Torre Catalunya - Avda de Roma, 2 - 4, Barcelona


  Información

Avui us portem una sortida molt especial per nosaltres i que hem fet amb molt de "carinyu" perquè gaudiu de les nostres terres de Ponent, i no tan sols això Us hem preparat una sortida molt completa. Voleu saber més? Doncs us expliquem

Els orígens de la Tàrrega actual es remunten a mitjans segle XI quan el Comte de Barcelona Ramon Berenguer I va conquerir el castell targarí. A partir d’aquell moment el creixement de l’antiga vila serà progressiu. Situada en una cruïlla de camins estratègica, la Tàrrega medieva.l va desenvolupar un paper econòmic i territorial molt notable tot i la proximitat de poblacions com Agramunt, Balaguer o Cervera. També hi va haver una pròspera comunitat jueva que va deixar emprenta i amb aquesta premissa, visitarem el Museu Comarcal, la seva exposició permanent: Tragèdia al Call. Tàrrega 1348, on realitzarem una visita guiada i escolteu Com a NOVETAT també podrem visitar la recent oberta Casa d’Avraham Xalom, Estudi 15, casa d’un jueu targarí.

10811776099?profile=RESIZE_710x

No podem deixar de fer una visita a un lloc especial de Tarregà, un lloc molt conegut per la gent d’aquesta ciutat i que tothom ha visitat alguna vegada, el Parc i l’Ermita de Sant Eloi.

A principis del segle XX, la serra era majoritàriament erma amb terrenys comunals i de propietat privada, on hi havia explotacions de graveres i de conreus d’oliveres i ametllers principalment. L’Associació d’Amics de l’Arbre va promoure la creació del parc de Sant Eloi l’any 1913, i hi va dedicar els seus esforços per dotar-la d’espais amb passeigs, places i fonts, tot fent plantacions diverses d’arbres. Aquestes actuacions han permès crear diferents àmbits d’una bellesa clàssica com el jardí llatí, espais d’estil romàntic, així com també, a partir de la dècada dels anys vuitanta del segle XX, la creació d’un museu a l’aire lliure basat en elements industrials i agrícoles. Un pulmó verd enmig d’aquesta encantadora ciutat.

10811776863?profile=RESIZE_710x

Escolteu Aixó si que es interessant I es que Tàrrega ja té la seva pròpia Capella Sixtina, un conjunt de pintures murals contemporànies de mil metres quadrats que vesteix les parets, voltes i sostre de l"església de Santa Maria de l"Alba. Una impressionant obra de pintura al fresc que acoloreix l"interior d"aquest temple barroc del segle XVII, que precisament aquest any celebra els 350 anys de la col·locació de la primera pedra.

I el particular Miquel Àngel és Josep Minguell, un veí de la ciutat especialitzat en tècnica mil·lenària de la pintura al fresc que ha dedicat tota la vida a la pintura de frescos i que acaba de ser distingit per la seva trajectòria artística amb la Creu de Sant Jordi 2022.

10811777466?profile=RESIZE_710x

Aixi que... Qui s’apunta a veure la “Capella Sixtina Catalana”???

Per acabar, dinar de germanor aTàrrega on hem reservat al restaurant Magic´s, un lloc que ja coneixem on es menja molt bé i ens tracten de meravella El menú us ho posarem al primer comentari.

*A l"hora d"apuntar-vos a la sortida ens podeu dir els plats escollits del menú, així facilitarem l"organització del restaurant i la millorarem el servei del menú.

A on? Quan?

DATA : 16/10/2022 - HORA : 08:00h - LLOC : Avenida Roma 2-4, BCN (Quedarem com sempre davat de Torre Catalunya)

PREU : ..............39€

PREU VIP : .......37€

Que inclou?

✔Bus privat

✔Organització i acompanyament

✔ Audioguies (per mantenir distancies de seguretat)

✔ Visita guiada Museu Comarcal exposició permanent + visita call jueu i casa d’Avraham Xalom

✔ Entrada a parroquia Santa Maria de l’Alba (la Capella Sixtina catalana)

✔ Ruta Parc Sant Eloy

✔ Assegurança d"accidents i RC

✔ IVA 21%

No inclou

✖Dinar a Tàrrega (preu del menú 20€)

Per a la reserva pots fer l"ingrès via BIZUM o transferencia a :

COMPTE: ES4401820846420201850639 BBVA, Maria Vallverdú Segura, o
Bizum: Maria Vallverdú Segura 629813322 - referència: TÀRREGA, i el teu nom

10811779052?profile=RESIZE_710x
  ApuntadosRegístrate o inicia sesión para apuntarte


  Comentarios