Cargando

Ruta guiada al castell de claramunt

marina sogorb   Marina sogorb, 53 TOP


Regístrate o inicia sesión para apuntarte

Apuntados
9
Plazas libres
5

📅 fecha 19 mar 2023

🕐 comienza 08:30

🪇 Hombres y mujeres de 18 a 98 años

Top organizador   📈 96

🔈                    

🗺  ¿Dónde se hace?

La Pobla de Claramunt



🌃  Punto de encuentro

Sants estació 8:30h


🔤  Información

Ruta de grup guiada al castell de craramunt.

El castell de Claramunt estava integrat dins el comtat de Barcelona i va ser una avançada del temps de la Reconquesta. La primera notícia d"aquest monument, que avui en dia encara conserva la fesomia de fortalesa i sentinella de la Conca d"Òdena, és de 978.

Els primers senyors del castell van ser els Claramunt, entre el segle X i principis del segle XIV. El 1306 els Claramunt van traspassar el seu senyoriu als Cardona. Posteriorment, al segle XVII, el castell es va convertir en centre comarcal del domini dels Cardona-Medinaceli damunt les terres de la Pobla i la Torre de Claramunt, Carme, Castellolí, Òdena, Orpí, Jorba, Santa Margarida de Montbui, Rubió i Vilanova del Camí. Els Cardona-Medinaceli van ser els últims senyors feudals del castell, que el van regentar fins el segle XIX quan va quedar del tot abolit l"Antic Règim.

Al llarg de tots aquests segles, el castell de Claramunt ha estat testimoni de les diferents èpoques històriques i en algunes ocasions ha viscut moments difícils. L"any 1463, durant la guerra entre la Diputació del General i Joan II, la fortificació va partir una de les principals destruccions, però els comtes de Cardona la van reconstruir. L"any 1714 el castell va ser víctima d"una nova destrucció, tot i que no va ser tan important com l"anterior, en aquesta ocasió a mans de les tropes de Felip V. Durant l"última guerra carlina, el castell va ser fortificat per darrera vegada, tot i que feia molts anys que no tenia un ús militar.

El 1913 les terres de la muntanya de la fortificació van ser adquirides per Enriqueta Miquel i Mas. Els seus pares, Antoni Miquel i Costas i Balbina Mas i Santacana, van pagar el 1915 unes obres per aturar la desfeta de la fortalesa i es va obrir una carretera per fer-la més accessible. El 1926, Antoni Miquel i Costas va rebre el títol nobiliari de marquès de la Pobla de Claramunt, atorgat pel rei Alfons XIII.

El 1974 el castell de Claramunt va passar a ser propietat de l"Estat espanyol, que el 1981 el va transferir a la Generalitat de Catalunya. A finals de 1996, l"administració autonòmica signa un conveni amb l"Ajuntament pel qual aquest es fa càrrec de la gestió de la fortificació.

Agafarem el tren a Sants estació a les 8:52h, per estar a Martorell a las 9:30h. Válida la recurrent, el viatge será gratuït, a continuació Agafarem el FGC a Martorell a les 9:52h fins la Poble de Claramunt (són 3 zones.)

Ruta guiada, al Castell 11h

De la estació al castell hi ha 30 minuts caminan.

Porteu Pic-nic que amb el dia tan bo, menjarem al castell.

Per la tarda anirem a veure la Pobla de Claramunt

Pasarem un dia xulo.


Com serem un grup, la ruta te un preu de 3€, si tens uns altres descontes, s"aplicaran.

Gratuït :

-Persones aturadas.

-Persona amb discapacitat.

- Membres acreditats amic museus.

-Guia turístic.

Demano serietat hi fet reserva amb el guia, ho dic per la gent que s"esborra a última hora, gràcies.

Estare a Sants endana 7 i 8, tren R4, a las 8:30h, per agafar el tren que pasa a las 8:52h. A Martorell.

Intenteu ser puntuals, gràcies.





✅  Apuntados



Regístrate o inicia sesión para apuntarte


📄  Comentarios

Maria Teresa 

Yo l cogere contigo . Hasta mañana.

2023-03-18 19:53:33