Uso de cookies: Utilizamos 'cookies' propias y de terceros para mejorar nuestros servicios, elaborar información estadística, analizar sus hábitos de navegación e inferir grupos de interés. Esto nos permite personalizar el contenido que ofrecemos y mostrarle publicidad relacionada con sus preferencias. Adicionalmente, compartimos los análisis de navegación y los grupos de interés inferidos con terceros. Si continúa navegando acepta su uso.
Más información y cambio de configuración..

Entendido

Concert schola cantorum universitaria barcinonensis - gratuït amb entrada

Merce       Merce , 60 TOP

Regístrate o inicia sesión para apuntarte


 fecha 25 abr 2019

comienza 20:00 -

orientado   Hombres y mujeres & Todas las edades

¿Dónde se hace?

En el Paranimf la Universitat

Adreça: Gran Via de les Corts Catalanes, 585


Top organizador   278    Share


Información

Cadascú compra la seva entrada a 0€, a partir del 22/04, entant a: 

http://www.ub.edu/cultura/musica/concerts/2018-19/concert_2019-04-25_schola_cantorum_universitaria_barcinonensis.html#

En donen dues com a màxim per persona.

L’emblemàtica Schola Cantorum Universitaria Barcinonensis es va fundar l’any 1942. Actualment és un cor de cambra que conrea la música antiga i la polifonia religiosa de totes les èpoques, i que participa en les produccions simfonicocorals de l’Orquestra Universitat de Barcelona OUB.

 

Música dels mestres de capella de la cort imperial dels Habsburg

Schola Cantorum Universitaria Barcinonensis

Orquestra Universitat de Barcelona

Neil Cowley, orgue

Carles Gumí, director

 

Programa:

In Expositione Funeris: Libera me Domine, K.54. Johann Joseph Fux (1660-1741)

Requiem aeternam – Kyrie, K.51. Johann Joseph Fux (1660-1741)

Missa dolorosa. Antonio Caldara (1670-1736)

 

Johann Joseph Fux va ser un compositor, teòric de la música i pedagog austríac del Barroc i fou l’introductor de l’estil napolità a Àustria. Hàbil en el contrapunt, l’any 1698 fou nomenat compositor de la cort. Després d’una estada a Roma el 1700,  on coneix l’obra de    Palestrina, torna a Viena com a mestre de cape-lla de l’església de Sant Esteve. Posteriorment tornà a treballar per a la cort dels Austria. Allí va ser primer mestre de capella amb Antonio Caldara com a segon. L’obra cabdal de Fux va ser el seu tractat Gradus ad Parnassum que va servir de base per a tots els tractats de contra-punt fins a l’època actual. El Requiem-Kyrie és una transcripció d’un manuscrit que es troba a la Staatsbibliothek de Berlin. És una obra per a cinc veus amb acompanyament d’instruments de corda en la que sobretot es manifesta el gran domini del contrapunt per part de l’autor.

Antonio Caldara fou un compositor italià, especialment conegut per les seves òperes i oratoris. La seva enorme producció (més de 3.000 obres) abasta tots els àmbits i formes musicals. Va ocupar càrrecs a Màntua, Roma i Viena, en un moment en el qual la música vo-cal italiana estava experimentant un procés de ràpida evolució. Contractat per l’arxiduc Car-les, es trasllada amb la seva cort a Barcelona on compon i fa representar les primeres òpe-res italianes de la península Ibèrica. La Missa Dolorosa fou composta en 1732 després de la institució per part del papa Benedicto XIII de la festa dels Set Dolors de la Verge, que havia de celebrar-se el divendres anterior al Diu-menge de Rams (tradicionalment anomenat ‘divendres de dolors’). És una obra amb una brillant escriptura coral que mostra l’ofici con-sumat del compositor.

 

 

 


Punto de encuentro
A les 19 h a la porta del centre de la Universitat. A partir d-aquesta hora pujarem al primer pis per a fer la cua per a entrar en el paranimf

Apuntados
Madre de Elena Jose Playtenis   Anahit Merce     Elena           Lola-Bcn

Comentarios
Merce Estoy en la cola.
+3 días
Rubina Al final como no podía venir, me he borrado
+3 días
Elena Bon dia, mi mami no podrá venir, tengo una entrada. Por si alguien necesita. Gracias
+3 días
Merce Ya se pueden obtener las entradas para el concierto, entrando en: http://www.ub.edu/cultura/musica/concerts/2018-19/concert_2019-04-25_schola_cantorum_universitaria_barcinonensis.html.
+3 días
Elena Ohhh gràcies mercè
+3 días
Merce Normalment a les 19:30h deixen entrar. Ja et guardarem un seient.
+3 días
Elena Arribaré tard, sobre 19:40. Ja buscaré on seure gràcies.
+3 días
Elena Siiii gràcies estic atenta.
+3 días
Merce Recordar-vos d-aconseguir les vostres entrades dilluns 22. Màxim 2 per persona.
+3 días