Cargando

Badalona histórica, de la ciutat al mar.

maria   Maria, 40 TOP


Regístrate o inicia sesión para apuntarte

Apuntados
1
Plazas libres
98

📅 fecha 14 mar 2021

🕐 comienza 10:30 - finaliza 12:00

🪇 Hombres y mujeres de 18 a 99 años

Top organizador   📈 292

🔈                    

🗺  ¿Dónde se hace?

Plaça de l'Assemblea de Catalunya, 08911 Badalona, Barcelona al costat del Museu de Badalona
 



🌃  Punto de encuentro

Plaça de l-Assemblea de Catalunya al costat del Museu de Badalona


🔤  Información

Avui ens endinsem a la història de Baetulo Badalona, una ciutat plena de vestigis romans que perduren a aquesta localitat, una de les ciutats mes antigues de Catalunya i la tercera en volum de població. Una ciutat industrial amb un pasat rural, Badalona té un encant especial, qui no ha passejat pel Carrer del Mar o per la Rambla flanquejada per les altes palmeres?

La història de Badalona té el seu origen oficial vers l'any 100 aC amb la fundació de la ciutat romana de Bætulo sobre el turó d'en Rosés, on actualment hi ha el nucli antic de la localitat. No obstant això, les primeres estructures urbanes dintre del territori del terme municipal van aparèixer cap al segle segle IV aC al poblat ibèric del turó d'en Boscà. El període romà va representar un període d'esplendor urbanístic i demogràfic, amb un desenvolupament d'un important intercanvi comercial, especialment del vi.

L'entrada al segle XX va significar, de mica en mica, un desplaçament de les activitats tradicionals pesqueres i agrícoles. El tombant de segle, a més, va suposar un gran dinamisme cultural a Badalona, amb la fundació de diverses institucions i entitats, però les dues dictadures, la de Primo de Rivera i la de Franco, les van afectar. A més, Badalona es va convertir en objectiu dels bombardeigs durant la guerra civil a causa de la gran presència d'importants indústries.

Gràcies al seu particular urbanisme, a les seves entitats culturals, socials i esportives, ha mantingut una identitat pròpia com a municipi malgrat el creixement constant de la població i ha evitat que esdevingui una ciutat dormitori de Barcelona.

DATA : 14/03/2021 - HORA : 10:30h - LLOC : Plaça de l'Assemblea de Catalunya, 08911 Badalona, Barcelona al costat del Museu de Badalona

PREU : ..............9€

INCLOU:

✔︎ Audio guia per mantenir distàncies de seguretat

✔︎ Ruta guiada por Maria Vallverdú

✔︎ Assegurança d'accidents y RC

✔︎ IVA 21

Per a la reserva pots fer l'ingrès via BIZUM o transferencia a :

COMPTE: ES4401820846420201850639 BBVA, Maria Vallverdú Segura, o Bizum: Maria Vallverdú Segura 629813322 - referència: BADALONA, i el teu nom

DONADA LA SITUACIÓ ACTUAL, SEGUIREM TOTES LES NORMES DE SEGURETAT DESCRITES PER SANITAT AQUEST DIA

T'espero a aquesta ruta amb molta historia i molt d'encant




✅  Apuntados



Regístrate o inicia sesión para apuntarte


📄  Comentarios